AM

1. La primera pregunta és una mica òbvia, però ¿com i on us vau conèixer? .

Ens vam conèixer a Hèlsinki, per casualitat, en una festa al Finlandiatalo, un magnífic edifici d’Alvar Aalto. Els dos estàvem estudiant arquitectura: jo a Hèlsinki, i Timothy a Barcelona. Així que els viatges, durant diversos anys, van ser freqüents. En aquest sentit, no podríem demanar més! Aquests reconeixements ens fan moltíssima il·lusió, tant els primers com els últims, i seguim emocionant-amb aquests premis. Signifiquen que la gent valora la teva feina, i moltes vegades suposen una bona empenta per a un mateix per seguir fent i creient en el que fas.

LR

2. La teva passió pels còctels clàssics va començar quan eres Barback al Clover Club o venia d’abans??

Em van començar a interessar els còctels de tots els tipus un parell d’anys abans que em contractessin a Clover Club. Estava treballant com “host” en un restaurant al Soho de Nova York anomenat Savoy i vaig començar a provar còctels. Després em vaig fer amic d’alguns bartenders i vaig començar a preparar còctels a casa. Abans que em donés compte, ja estava enganxat.

LR

3. La teva passió pels còctels clàssics va començar quan eres Barback al Clover Club o venia d’abans?

Canviem el menú segons les estacions, els canvis més importants es fan a la primavera i tardor, ja que busquem sabors que encaixin amb aquestes èpoques de l’any. Veig els productes de temporada al mercat i penso en quins menjars vénen de gust més. Però, en última instància, l’objectiu és que les begudes siguin delicioses, accessibles i interessants. Mai vam incloure un còctel a la carta que no compleixi aquestes tres condicions.

LR

4. Quins consells donaries a un bartender que volgués començar a fer-ho?

Tenir alguns ingredients barrejats per endavant és molt útil per agilitzar el servei però mai s’ha de fer en detriment de la qualitat del còctel. Recomano premezclar els ingredients no peribles -destilados, licors, etc.- que es fan servir en petites quantitats. Això suposa que hi hagi menys ampolles d’agafar durant el servei i que les begudes es preparin més ràpid.

LR

5. Quin és el destil·lat més venut a Clover Club i per què?

¡Whiskey! Especialment bourbon i whisky de sègol. Per què? Crec que no sóc objectiu perquè és el meu destil·lat favorit. El whiskey agrada molt en general a Brooklyn i els Estats Units. A més és el destil·lat base de molts dels còctels clàssics més icònics. Crec que evoca la cocteleria de l’època anterior a la Prohibició més que cap altre destil·lat. I és en aquesta època en la qual s’inspira el Clover Club.

LR

6.Pots donar-nos algun truc per preparar un perfecte Clover Club?

El Clover Club tiene una receta muy sencilla pero hay algunos factores clave importantes para preparar uno excelente. Uno es la frescura de las frambuesas. Hacemos nuestro sirope de frambuesa en el local y no lo cocinamos, lo que le da a la fruta un sabor a mermelada y a tarta. En lugar de eso, infusionamos el sirope a baja temperatura, lo justo para hacer que se disuelva. Esto preserva el carácter vibrante de las frambuesas.
En segundo lugar, hay que agitar con fuerza la coctelera para conseguir que la clara de huevo forme una bonita capa de espuma blanca en la superficie. Otra forma de conseguir esto es agitar sin hielo primero para emulsionar la clara y después volver a agitar con hielo. También ayuda usar hielos de gran tamaño, ya que generan mayor energía cinética y por tanto más aireación. Finalmente, añadir un poco de vermut seco, ingrediente que aparece en algunas antiguas recetas, ayuda a darle al trago más ligereza y complejidad.